Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1:advent

1: advent
jag cyklar
i blänkande asfaltsväta -

möter i Botan
min väninna
och andra
som samlats där

i växthusets grönska
förvånas vi
över de nykläckta -

ja, vad heter de nu
världens minsta kycklingar
- vaktlar eller hur?

vi blir bjudna
på glögg och kaffe
och en föreläsning om kaffets historia

och sedan går vi länge i julepyntad butik
innan vi väljer
varsin gran i kruka




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-03 19:51



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken mysig dag med julstämning!
"Blänkande asfaltsväta", så målade!
Snön brukar komma med tomten.
2017-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
En glädjerik och levande text om första advent, i vänners sällskap.
2017-12-04

  Salvation Pepper
Fint! Julens vardande!
2017-12-04

  Anya VIP
Vad härlig och levande text. En sådan där dag värd att minnas. Bra!
2017-12-04

  Marita Ohlquist VIP
En glädjande dag att spara i minnets arkiv!
2017-12-04

  ULJO
Underbar 1 advent
2017-12-04

  Palett
Fin 1:a advent med väninnan !
2017-12-03

  Karina"Kia"
En njutning att få uppleva tillsammans!

Värme och omsorg!
2017-12-03

  Respons VIP
Vardagsglädje?
2017-12-03

    ej medlem längre
Låter härligt! Botan i Lund? :-)
2017-12-03

    ej medlem längre
Adventsnjutning!
2017-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP