Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilen

Precis innan lunch
stannade transportbandet

Genom fabriksdammet
utanför fönstret
såg jag hur två barn
sprang runt på gräsmatttan
och jagade en fjäril
som rörde sig helt planlöst

När transportbandet
startade igen
tänkte jag
att det pågår ett liv
mitt i livet
att jag är
ett av de där barnen
eller den där fjärilen
som leker
i solen och vinden

Jag gjorde en ofrivillig rörelse
med högerhanden
som om jag jagade en fjäril
och kände hur skrattet
bubblade fram i bröstet

Fru Warnaka såg min tafatta rörelse
och hörde mitt förlägna skratt

Vi log mot varandra




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-04 04:13



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Här fångas väl gestaltade bildsekvenser och en sublim varm känsla uppenbaras!
2017-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tänkvärd text som slutar med ett leende!
2017-12-04

  Anya VIP
En fin berättelse i poesiform. Ska försöka jaga en fjäril idag...jag med.
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP