Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SLÄKTENS GÅNG

 

På hemväg

efter adventskaffe

 

på hemmet

där gamla bor

 

de som byggt

vägen fram åt oss

 

vi som nu lever

och strävar

 

för de som kommit

 

de som ska komma

efter oss

 

ord av vemod

läser jag i solnedgång

 

innan dagen går

till vila

 

och skymning sjunger

avskedssång

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-04 16:52



Bookmark and Share


  M.Eta
Nya generationer ger både glädje och sorg. Vemodig men fin text.
2017-12-05

  Anya VIP
Jaa de som går och de som kommer...tänker jag när jag läser din fina text. vi är bara på genomresa. Bra!
2017-12-05

  Rise Little One
Ödmjukt och berörande text om tacksamhet till de som banat väg för oss alla.
2017-12-05

    ej medlem längre
Berörande och vackert om vår plats under resan genom tid och rum.
2017-12-05

  KattenKin VIP
Ja, vi glömmer gärna dem som banat väg för oss! Bra och tänkvärt skrivet!
2017-12-04

    ej medlem längre
Berörande och finstämt skriver du om det biologiska sammanhang vi lever i. Vi bör aldrig glömma att vi lever tack vare dem.
2017-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Vi borde vara mer tacksamma mot dem som varit före oss...fin text...
2017-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Vi bär framtiden i våra händer för kommande generationer, bör hållas varsamt!
2017-12-04

  ULJO
Fin hyllning till de som byggt vår framtid
2017-12-04

    ej medlem längre
Tack för ord som lämnar till eftertankar.
2017-12-04

  Larz Gustafsson VIP
"I tro under himmelens skyar
har fäderna skördat och sått
Och än genom städer och byar
går väckelseropet de fått
Se, tiden är nu inne
För Herren Krist giv rum
Gör bättring ifrån synden
Tro evangelium
Än räckes Guds frälsning
än räckes Guds frälsning
till den som sig ångrar och tror"


2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP