Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusen i lucianatten

Det brinner ett ljus
vid fönstret i kväll
det strålar i kapp
med stjärnornas päll

Det sprider en doft
av jul och stearin
det står i en stake
så mossprydd och fin

Det lyser så starkt
och värme det sprider
vi väntar på stunden
då Lucia in skrider

Hon kommer med tärnor
och glädjefylld sång
hon sjunger så klart
fast natten känns lång

Hon bär i sin hand
en bricka så röd
hon bjuder så vänligt
sitt kaffe med bröd

Vi har väntat så länge
på just denna dag
med innerlig värme
och själsligt behag

Det brinner ett ljus
vid morgonens vaka
det sägs så säkert
hon kommer tillbaka

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 611 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-13 08:20



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
En speciell känsla så fint fångat.
2017-12-18

  Sommarina VIP
Ljus och vacker läsning, stämningsfull känsla
2017-12-14

  M.Eta
Jättefin luciahälsning!
2017-12-13

    ej medlem längre
Jättefin denna också..
2017-12-13

  Eva Helene VIP
Ljust och fint en dag som denna!
2017-12-13

  Stay Golden
Lika söt som de kaffe och kagor som besjungs <3
2017-12-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfullt och vackert diktat om Lucia, ljusets drottning.
2017-12-13

  Anya VIP
Fint och hoppfyllt att hon kommer tillbaka. du skapar sannerligen stämning.
2017-12-13

  Änglaögon
Julstämning här...
2017-12-13

  Marita Ohlquist VIP
Härligt med ljus som lyser i vintermörkret!

En vacker hyllning till Lucia, bra skrivet!
2017-12-13

    ej medlem längre
Underbar hyllning till Lucia. :-)
2017-12-13

    ej medlem längre
Väcker minnen, dofter, känslor...
Tack för fin läsning!
2017-12-13

    ej medlem längre
En dikt fyllda av värme, hopp och ljus!
2017-12-13

  ResenärGenomLivet VIP
Fint rimmat om de så viktiga ljusen, nu när det är så mörkt...
2017-12-13

  Nils-Robert
Vilken fin jul dikt. Skapar bilder på näthinnan
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO