Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ljusets tjänst

Med ljus i sin krona
och nystrukna kläder
Hon kommer med följe
till landsort och städer

Hon kommer som alltid
sedan urminnes tider
Sin ljusklara fägring
kring jorden hon sprider

Hon sprider sin värme
till gamla och unga
Hon vill med sitt följe
få spela och sjunga

Lucia vår drottning
till tjänst för ljuset
När längtan är stor
hon står där i huset

Hon kommer med toner
som klingar så klart
Hon vandrar så stilla
men ändå med fart

Hon kommer med bröd
som doftar så gott
Hon är den vackraste
som världen har fått

Blott en gång om året
blir hon ljusets brud
Hon sjunger så vackert
från vintervit skrud

När sången har tystnat
av lycka man gråter
Då kan jag försäkra
att hon kommer åter

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 726 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-11 10:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ljus och fin tradition...
2017-12-13

  Eva Helene VIP
Ja, ljuset är viktigt så här års, och då kan Lucia bidra och ljusa upp tillvaron.
Fint!

2017-12-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Lucia vinterns
ljus, en stråle av
hopp i vårt lopp!


2017-12-12

  Nils-Robert
Så mysig luciadikt.
2017-12-11

  Karina"Kia"
Hoppfullt om livets ljusa och hon kommer i vinternatt.
Natten går tunga fjät runt gård och stuva...........
Lucia ger spår och det gör även denna dikt om Lucia i rim...


Vackert och stämningsfull dikt i rim!
2017-12-11

    ej medlem längre
Finstämd hyllning till Lucia, men även till ljuset som kommer åter i en mörk tid!
2017-12-11

    ej medlem längre
Snyggt..
2017-12-11

  Yrre VIP
Bästa luciatåget med barnaröster!
2017-12-11

    ej medlem längre
ljuvligt rimmat om ljusdrottningen.
2017-12-11

  Eva Langrath VIP
Stämningsfull känns som en text som borde tonsättas.
2017-12-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Stämningsfylld och vackert rimmad text om ljusdrottningen i mörkrets tid.
2017-12-11

  M.Eta
Fin text om Lucia.
2017-12-11

  lodjuret/seglare VIP
Förr ljus ändå i stearin, doppet gick till 'evigt flin', glädjen stod nog högt i tak, liksom gräddat bröd till julens bak, hur blev granens klappar till 'dollargrin'?
2017-12-11

  Kjell Åhsberg
Fint om en trevlig årlig händelse.
2017-12-11

    ej medlem längre
En vacker företeelse av ljus och hopp förgyller du extra med sina vackra ord.
2017-12-11

  Anya VIP
Jaa tänk snart är det Lucia. Så fort tiden går. Vackert skrivet.
2017-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om ett ljust besök i decembermörkret!
2017-12-11

    ej medlem längre
Underbar, upplyftande hyllning till Ljusets drottning.
2017-12-11

  Solstrale VIP
Det var en underbar poesi! Tack!
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO