Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

December i snö

Det faller flingor stilla
från himmelen den blå
de bildar söta mönster
så vackra att titta på

Unik är varje flinga
som molnen skakar ner
kring stjärnors klara ljus
de gnistrar och de ler

De lyser upp i mörkret
kring kalla vinternatten
och ger oss tid att leva
en tid på fruset vatten

En gubbe kan byggas
så vit som båtens segel
skridskorna kan dansa
på älvens klara spegel

Lyriskt glider skidorna
nedför stora backen
halsduken kan fladdra
så livligt kring nacken

En snölykta kan skimra
och väcka barnasinnen
likt lek i snöfylld hage
som finns i våra minnen

December snö kom hit
och ge till oss ditt ljus
strö rimfrost på träden
längs parkvägens grus

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 921 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-12-04 13:37



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vacker vinterdikt...
2017-12-05

  MALVAA VIP
så vackert att titta på
2017-12-05

  M.Eta
Vitt och vackert!
2017-12-05

  lodjuret/seglare VIP
Det mest knasiga med att alls behöva vara en (snöboll) måste vara det att behöva vara en, om det skulle saknas (en publik) snö.
2017-12-05

    ej medlem längre
riktigt vackert och skimrande vitt
2017-12-04

    ej medlem längre
Skönt skriftat om snö. :-)
2017-12-04

  StinaJ VIP
Så vackert diktat.
2017-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, snön lyser verkligen upp nu när det är så mörkt...skön dikt...
2017-12-04

  Lena K Nilsson VIP
Vackert!
2017-12-04

  Ingrid Trolle
De är så vackra
snöflingorna och
din dikt ger värme
trots det kalla
innehållet
2017-12-04

  Stay Golden
Men ack så kallt med snö ändå :P
2017-12-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik klädd i snöns poesi, målad i fina vinterbilder.
2017-12-04

    ej medlem längre
Så poetiskt och vackert.
2017-12-04

  Larz Gustafsson VIP
En vedervärdig tid.
Jag önskar att det alltid vore sommar.
2017-12-04

  Änglaögon
Vackra bilder i fin vinterskrud skapas av dina ord..
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO