Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KAPTENEN – EKTODERM 5

KAPTENEN
Sitt ner, detta är din stol.

SILVERFLÄTAN
Vad är mitt jobb?

KAPTENEN
Du ska hålla i tiden.

*

SILVERFLÄTAN
Detta är en kväll då vinden
har olyckliga cirklar.

KAPTENEN
Kan du känna dem?

SILVERFLÄTAN
Ja.

KAPTENEN
Då kan du också försvinna dem.

SILVERFLÄTAN
Jag kan inte ändra vad som sker.

KAPTENEN
Du kan släppa taget om grymma främlingar.
Deras extremiteter är falska lakan.
Stanna inte när du går i din önskan.

*

SILVERFLÄTAN
I natt passerade en cirkus vinterns gator.
I tystnad.
Jag tror det var över hundra år sen.
En man höll i ett ljus, och han visste
att han aldrig kunde vara säker.


KAPTENEN
Bördan är djup då man tror att Gud sover.

SILVERFLÄTAN
Kunde du också känna hans oro?

KAPTENEN
Nej, men din.
Du håller just nu inte i tiden.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 300 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-15 13:22



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Intressanta funderingar.
2018-01-10

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text som får mig att tänka på tiden och dess betydelse!
2017-12-16

  i af apa
" detta är en kväll då vinden
har olyckliga cirklar" . fantastisk
dialog med " vissheten/ visheten" därtill
vackert!
2017-12-16

    ej medlem längre
släpper taget omedelbart +
2017-12-15

  Nils-Robert
En konversation med stort djup för intolkning.
2017-12-15

  ULJO
Gillar denna.
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper