Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måsarnas ängel

Jag känner världen.
Jag känner de hemliga förslagen,
de icke dyra,
de mer än fria
de icke fångade.

Jag känner vågen.
Jag känner vågen av liv
som håller allt borta,
som dämpar, separerar,
som för vidare, utvecklar.

Jag känner de tysta.
Jag känner de tre förborgade, stora,
breda alternerande floderna
– världarna.
Jag känner "Du tror väl inte?"-salarna,
de levande, heligt
och armerat
ljusa.

Om jag bara kunde
häva den lediga delen
av det försiktiga
upp till en längtans grund,
och låta mig piskas
till respekt av en gryning.

*

Jag springer skadad in i tältet.
Gömmer mina olyckliga undantag.

Min skymning finns bara i min dikt,
hemma på min gata,

där även det nedskrivna åldras.

*

Livet är en tanke.
Denna tanke är inte allt.

Det finns mer

och fler

än Livet

i

Alltet.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 577 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-12-19 22:10



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
En mängd intryck, känslor, tankar. Andlig äventyr.
2018-01-10

  Lars Hedlin
Vackert skapat!
2018-01-09

  Anna*
Så fint skaldat! Läser och begrundar ... läser igen.
2017-12-25

  Eva Helene VIP
Så fint! Tycker särskilt om den andra strofen, den om vågen - vågen av liv . .
2017-12-23

  Nils-Robert
Dikt som stimmulerar till eftertanke.
2017-12-21

  Blomma-Stjärna VIP
jag läser och läser om
och tackar för läsäventyret!

"Livet är en tanke.
Denna tanke är inte allt".
2017-12-20

  i af apa
"Livet är en tanke
Denna tanke är inte allt."

Svårslaget
o alldeles betagande
jag är förförd
i ljuset...
2017-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är en fantastisk avslutning på en bra text!
2017-12-20

  ULJO
Många fina stråk lämnar din text efter sig. Läser flera gånger
2017-12-20

    ej medlem längre
Vad du kan skriva! Tycker om så mycket i din text, men vill särskilt lyfta fram "upp till längtans grund" och "låta mig piskar till respekt/av en gryning". Stora ord av ödmjukhet och livserfarenhet! Vilken underbar känsla och tanke som finns i din text.
2017-12-19

    ej medlem längre
' Min skymning finns bara i min dikt '
den sticker ut och ger Ljus +
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper