Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jazzblondiner

Misslyckade nederlag,
när jag kysste eldens kalla klocka.

*

Inget i detta liv dör inuti.

Silverfängelse.
Tjugo år för att vakna, slank och fri
med pengar i läpparna, och röda tänder.

När kollapsande värld bygger skratt.

*

Den gamle mannen
kunde stödja en hel stad
med en ring av skönhet
han såg i varje kvinnas ögon.

Fråga honom hur … nej, han har inte tid.

*

Väggen mellan angeläget och dåligt
är en obeveklig vind, en potent flod
eller en övergiven präst full av sprit.

*

Medan du bygger något
hålls allt ihop av din dröm.
Då många bitar än
är beroende på om drömmen
har kvar sin struktur.

Katastrofer är maskeringar,
annars blir folk förnöjda
långt före verkets fullbordan.
Det får inte bli klart bit för bit:
allt ska bli klart med en sista bit.

*

Oro är bara
att det ännu fattas ett eller flera svar.

*

Tjejen säger: "Jag sticker ut
och köper lunch
medan regnet brinner."

Gästerna är på väg.
Gäster som ingen
tycker om.

*

Fyra höns på väg över himlen.
Alla gjorde sitt bästa.
Cumolusmoln i hög vind
och ganska kyligt på balkongen.
– Just –

*

Hjärnan vet vad ordet "göra" betyder.
Göra, är att agera med intention.
Gör du inget, kvittar det vilken intention.
Det du har är det du gör.

*

Jag fortsätter kanske några fall.

Jag fortsätter, i det
att jag skulle sakna
det som räcker,
det emellan underbart.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 445 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-15 13:22



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Jazzblondiner - jo nu blev jag nyfiken! Reser med och det svänger men en bra tur blev det, tack!
2017-12-17

  Marita Ohlquist VIP
Här var det mycket att läsa och begrunda på
ex
"Medan du bygger något
hålls allt ihop av din dröm"
2017-12-16

  i af apa
Kosmos öppnar sig!
Ett myller av fickor
Klok poesi!
2017-12-16

    ej medlem längre
svängdörrar med ljusa fickor detta..

Slutet är en magnifik Början! +
2017-12-15

  bumerang

Starka rader, som vränger det till synes
självklara. Och de lyckas bra att gälla även de. Så uppstår hos läsaren nya vindlingsspår i hjärnkontoret.
Inte alls dumt.
2017-12-15

  Kungskobran VIP
Din komposition är full av ideer , fantasier , suggestioner, och överraskande vändningar. En övergiven
präst full av sprit! vad får du allt i från?
Stor poesi
2017-12-15

  Nils-Robert
En rad av dikter som var och en fordra sin egen fantasi och intolkning. Sinnrikt.
2017-12-15

  ULJO
Du skriver med intensitet och eftertänksamhet. Gillas
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper