Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglaspelets sång

Så ljuvligt de uppträder
en änglakör på rad
de blänker i dansen
så man blir riktigt glad

Det glittrar behagligt
på bordet där de står
det föder en längtan
till julaftonens spår

De sjunger om julen
om gossen i sitt stall
snöflingor som gnistrar
vid julnatten så kall

De spelar harmoniskt
vid julens smörgåsbord
och klingar så vördsamt
kring evangeliets ord

De spelar ganska enkelt
vid dansen kring granen
med kärlek och respekt
för klappar till barnen

De gör sina konster
när helst de förmår
och uppfyller önskan
om många goda år

Det låter så vackert
om änglaspelets sång
där ljuslågan brinner
blir julkonserten lång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 968 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-12-14 19:46



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Härligt med Änglaspel.
Synd bara att de oftast
bara höll den julen.
Du har en så fin penna.
2017-12-15

  Eva Helene VIP
Jaa, låt änglaspelen klinga och kärleksevangeliet spridas!
Fint julbudskap!
2017-12-15

  Yrre VIP
Å, jag bara älskar änglaspel! Det är som om att ha en del av sommarens bildspel, mitt i vintern. Sådan ro det är!
2017-12-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Musik med
klang och ton
som på julen
får god fason!
2017-12-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig nostalgitripp du bjuder på! Hade också ett Änglaspel som barn.
2017-12-15

  Salvation Pepper
En fin scen uppenbarar sig med dina ord!
2017-12-15

  Nils-Robert
Så fint rimmat. Hade ett sådant Änglaspel när jag var liten. Det var något särskilt när mamma plockade fram det.

2017-12-15

    ej medlem längre
Åh, tack. Jag blev helt nostalgisk. Älskade mitt barndoms änglaspel.
2017-12-14

  Yrre VIP
Så fin!
2017-12-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO