Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Decembernatt

Snön som fallit glittrar som kristaller i natten.
Köldknäppen säger adjö till fåglarna som flyger söderut.
Järven utnyttjar sin lätthet på snön
springer som den jägare den är.

Den halkan som blivit är ej svår för bara Bambi
bilar kör av vägen varje år.
Drömmar blir förfrusna
och många gömmer sig inne och vågar knappt gå ut.

Väntan och längtan efter julen
gör dagarna längre och sega.




Fri vers (Fri form) av Thestream
Läst 1338 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2017-12-04 20:17



Bookmark and Share


    Sylvia_Ge
Fina bilder som öppnar många känslor.

Jag tycker att raden

Den halkan som blivit är ej svår för bara Bambi

är mycket genuin
2017-12-27

    ej medlem längre
Vågar knappt gå ut?
2017-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream