Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla bör rannsaka sig själv

 


Har du hört den förut


det är inte ens fel att två träter


Men ibland tar sanningen slut


när vi egoismen oss tillmäter


 


Pengar är viktigare än någonsin


i deras spår försvinner vett och sans


Det är som att vi människor ömsar skinn


för att få bjuda upp den vi vill till nästa dans


 


Vi ljuger och står i


för att stå bättre till hos vår boss


Gillar killen som är rik och skuldfri


även om han ser ut som en valross


 


Många killar påstår de är pilot


vill fiska upp nånting gratis med hjälp av en låtsas bankbok


Tjejerna vill flyga runt på vårt jordklot


och fiska upp presenter på sin krok


 


Nu skriker ni från båda sidor


handen på hjärtat


Jag säger titta på era avigsidor


har ni ingenting svärtat


 


Skulle just du vara undantaget


som inte bekräftar regeln


Hörsägen är i Sverige inte borttaget


men jag säger titta på dig själv i spegeln


 


Perfekt är du inte


inte jag heller


Men blind är jag inte


inte du heller


 


Så låt oss försöka förstå


ta allt till en högre nivå


Inse att himlen inte alltid är blå


men gör inte en elefant av problem som är små


 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-04 23:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-12-05

    ej medlem längre
Visst är det så! Vissa angelägenheter förstoras till orimliga proportioner medan mycket viktigare saker göms och glöms bort!
2017-12-05

    ej medlem längre
:D riktigt bra och klokt
roligt med elefanten
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP