Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden vi ärvde

 

Solens strålar
eldar minareternas torn
Orientens tunga ljuder
landar som spikar
i mitt hjärta
Åh, ljuva längtan
du genomborrar
mitt bröst
Den turkiska pärlan
med stämband av guld
Kardash min vän
din röst är så
ljuv att jag gråter
Aldrig anade jag
att jag inte förändrats
inte visste jag
att den kurdiska jorden
fortfarande bodde i mig
Ez te hezdikhem
för de barn du gav




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-04 23:24



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Förtvivlans ord. att inte kunna få det man så hett önskar, innebär stor frustration och ett stort lidande. Då måste man ta det lidandet och göra om till poesi.
2017-12-05

  Marita Ohlquist VIP
Oavsett var vi är i världen har vi hemlandets jord i våra tankar!
2017-12-05

    ej medlem längre
Jag känner mig hemma. Har just idag börjat arbeta med Sångernas Sång. Det är märkligt hur denna del av världen kan växa in i oss. Jag tycker Du lyckas bra med att närma Dig den här världens poesi.
2017-12-05

  ULJO
Berörande skrivet.
2017-12-05
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP