Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu och för alltid

Tiden har kommit

tiden har gått

och jag saknar den ännu

 

i glömskans ståtliga palats har jag stannat tiden

då som nu som i evigheten

 

tankar som väntade på gryningen

gryningen som aldrig kom

 

jag vet

det var mitt fel inte ditt

 

det var jag som felades

inte du

 

du var bara du

och jag var jag

 

tankar snurrade runt som bollar i ett hav

så där huller om buller

 

och jag vred dem ut och in 

under nattens himlavalv av stjärnljus

 

vi passade inte som stjärnor  du och jag

men ändå passade vi som oss

 

så där fantastiskt bra

du och jag

 

det var jag och det mörka

ja rädslorna kom som en vägg

 

dina som skrämde mig

och det jag kände gjorde mig så liten i allt det stora

 

orkaner av känslor stormade i oss

elden i kärlekens brinnande låga

 

ja kärlek kan göra ont

det vet jag nu

 

för jag har känt den

inuti

 

och jag vet hur det känns när hjärtat slår så hårt 

för jag har hört mitt hjärta slå

 

och jag kände det då

och då blev nu

 

blev jag och du

 

då såg jag det

nu

 

en skugga passerar förbi

snabbt

 

liksom tränger sig förbi

och stannar kvar i hjärtat

 

 

och saknar dig 

 

nu och för alltid

 

 

 



 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-05 17:02



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Livstecknet va att överleva allt med spår av sår från det mörka och i allt kom ljusets och ingen annan än det är jaget i ljusets strimma som kan lyfta sig ur askans brända hetta!

Livets kärlek blir inte alltid som man tror!
2017-12-06

  ULJO
Uppbrottet tid lämnar beröringspunkter och frågetecken efter sig
2017-12-06

    Peter Söderqvist
Du binder tiden så fint till de stormande känslor kärlek och frånvaron därav bär.
2017-12-05

  Goraxy 89 Orion VIP
Din dikt väcker som alltid associationer, tankar, minnen. bilder dyker upp flämtar till - Nästa klipp - och sedan nästa. Är livet en klippbok? Varför allt detta mörker som ibland blir så kompakt att man inte ser handen framför sig - Det barmhärtiga mörkret eller det kalla källarmörkret med långa skuggor som viskande latinska besvärjelser drar förbi medan man väntar på den gryning man föreställer sig skall komma en morgon, men som kanske. . . . .
2017-12-05

    ej medlem längre
Starka berörande ord.
2017-12-05

  Marita Ohlquist VIP
En relation som spricker lämnar alltid tankar och känslor kvar!
2017-12-05

  M:tin
Väldigt berörande skrivet av Dig!!!!!!!
2017-12-05

  Öknens Ros VIP
Känslor som stannar kvar, kärlek är inte bara kär lek.
2017-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP