Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

opium

i juletid plockar jag fram ikoner
och fint målade träskulpturer

jag ordnar dem
med lätt hand
flyttar om lite grand
tills en känsla sprids
av frid
bland julros och kristaller
änglar och ljus

Maria och Josef
Jesusbarnet
åsnan och fåren
en herde med stav
tre konungar med gåvor

min man accepterar
min benägenhet till tro och tillbedjan
han tycker om hur fridfullt det blir
när jag gör högtid

men alla strider
handlar om tro
(och naturtillgångar)
det måste min älskade påpeka

min högt respekterade man
får vara så mycket ateist han vill
men han har inget grant pynt att ta till
och det är kulet och mörkt

juletid
jag fyller köket för folket
med opium!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 494 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-06 00:37



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Enbra bekräftelse och förståelse....
2017-12-06

  Anya VIP
Precis så ska det vara. Samma i vår familj. min man är ateist. Tycker om den varma tonen i din text. Och du berättar så levande.
2017-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Underbart med gyllene broar mellan oliktänkande!
2017-12-06

    ej medlem längre
Vi måste visa respekt för vars och ens tro. Din fina poetiska text känns varm och innerlig.
2017-12-06

  Kungskobran VIP
Min värdinna är mäkta troende ,fyller upp varenda tum av mitt rum med bilder och mäkta tänkespråk.
Anna Maria Lenngren 1784-1818

Fint skrivet om tolerans för oliktänkande
Tack
2017-12-06

  Respons VIP
En tänkvärd betraktelse!
2017-12-06

  Rise Little One
Underbart att ha en förståelse man i huset som låter din konstnärliga själ blommar ut i juletid!
2017-12-06

  ULJO
Tur att han accepterar din tro och dina traditioner
2017-12-06

    ej medlem längre
Är det hans uttryck för det? ;-)
Härligt med respekt, kärlek, ljus och pynt.
2017-12-06

  KattenKin VIP
Vi tycker olika, och finns respekten, som i ett fall, så är det ju alldeles utmärkt.
Gillar knorren som titeln ger. :)
2017-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP