Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
6:åringar på Lekis


Små barn med stor betydelse





Hon var en informell ledare
van att spela huvudrollen
var rädd för förändringar
och därmed förlora kontrollen

hon styrde och ställde
efter eget behag
alla drabbades
hennes ord var lag

pratade om tjänsteår
när något nytt kom på tal
visade gamla planeringar
från anno dazumal

jag var ny statist
på arbetets arena
borde veta min plats
och inte så mycket mena

kan vi inte prata med barnen
undrade jag en dag
fick många önskningar
fantastiska, oväntade förslag

långsamt men säkert
började nya tider randas
tack vare barnen
blev det lättare att andas







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 1118 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2017-12-06 12:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte bara barnen som kan lära av oss, de har mycket som vi också kan lära...fin dikt...
2017-12-11

  MALVAA VIP
hennes ord var lag
fast längtan efter barn blev lag
fint skrivet
2017-12-09

  Salvation Pepper
Fint om sambandet människor emellan.
2017-12-07

  Karina"Kia"
Visdomens makt bär barnen och dom visade sin sida..med att se till att bli/få vuxenhjälp!

Bra!
2017-12-06

    Peter Söderqvist
Fin text om relationen till makten och barnens betydelse.
2017-12-06

  Ninananonia VIP
En fantastisk text.. Viktigt med barn.. de är framtiden och jag förstår precis vad du menar...
2017-12-06

  Niliboy
Styvt berättat.
2017-12-06

    ej medlem längre
Samverkan i god och äkta, demokratisk anda. :-)
2017-12-06

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och skickligt resonerat kring vad som utmärker en bra ledare.
2017-12-06

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande
Kramar
2017-12-06

  Ezmeralda VIP
Barn är kloka!
2017-12-06

  walborg
Kloka Du!
2017-12-06

  Fulbergarn
barn både kan och vet
2017-12-06

  Anya VIP
Bra om hur det kan vara på en arbetsplats. Känner igen personlighetstypen. Men tur att barnen fick komma i centrum.
2017-12-06

  Eva Helene VIP
Så härligt och uppmuntrande. Och välskrivet tillika.
2017-12-06

    ej medlem längre
Underbart klok text att hämta visdom ifrån.
2017-12-06

  Gunnel Eriksson VIP
Så klokt. Det är ju faktiskt barnen
som är huvudpersonerna.
2017-12-06

  Hopplös själ
Så underbart att höra att de finns de som vågar och de som tänker ;)

I mina öron låter du som en mycket klok person! :)

Har sett precis det jag uppfattar att du beskriver!


2017-12-06

  ULJO
Underbart att höra
2017-12-06

  Solstrale VIP
Så rätt på alla sätt att släppa in de unga som vackra nya fraser kan sjunga!
2017-12-06

  i af apa
Det finns chefer o "arbetskompisar" som kan få själva luften att stanna... Som tur är, finns barn! iallf i det här fallet...
2017-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP