Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hämtat från min bok.


Lasarus

Lasarus

Känner mig falsk, bara det stora väldiga frågetecknet svävar kvar och dröjer.

Toaletten är nerspydd sen igår. Jag har ingen distans, som att överge eller finna något. Att räddas från en avgrund.

En hemlös vind sveper förbi ibland, som ville den ta mig med. Jag föder Lasarus med vatten och bröd, och önskar att han vaknat upp ur en ond dröm.

Jag har sett mer här än jag någonsin begärt. Allt jag vet är för längesen nog, och jag har önskat att aldrig någonsin fått veta.

Du ville bara känna igen något. Hålla ett igenkännbart föremål i handen. De sålde indianernas identitet på marknaden, nu vaktar en ängel vid Öresundsbron. Allt han har är ett trubbigt svärd, och du vaknar och undrar, vad gör jag här?

Sedan, när skymningen kommer i ett eldupphör, fyller du bägaren med vatten, som främlingar gör. Drömmer om en post någon annanstans, där oron lämnar dig ifred åt floden. Och till solen som går upp över bergen i opal.
25 april







Övriga genrer av Carl.m - Resigenten
Läst 174 gånger
Publicerad 2017-12-06 16:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl.m - Resigenten