Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelungar

Nyfödda barn och riktigt gamla människor
påminner mig om fågelungar
helt beroende av andra för sin överlevnad

När livet visar sig i sin naknaste form
berörs vi på djupet i våra känslor
förtjusningen över de tjocka låren hos spädbarnet
förskräckelsen och vanmakten
över knotor och ben under den torra huden
hos den döende människan

Och Göran som tog livet av sig för tio år sedan
pekade på sjön och sa
Såhär gnistrande klar har den aldrig varit förut
Och då såg jag sjön den med nya ögon
kristallklart vatten
alla djup och grund fullt synliga
fiskar med vackra färger

Och alldeles bredvid på stranden
satt de allihop
alla mostrarna och morbror
mormor och morfar
och jag fick gå fram till dem
och ta dem i min famn
vissa lever nu
vissa har varit döda i tio eller tjugo år
men det var självklart och nära
och det var som ett ett budskap
från livet självt

Du är en av oss
Vi är en del av dig
och för ett kort ögonblick
visste jag vem jag är
och vart jag skulle gå




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-07 06:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj så vackert att få uppleva något sådant. känna helheten på något vis.

Fint med fågelungsliknelsen.

2017-12-09

  Kjell Åhsberg
Från födelse till ålderdom och alla tillfällen där emellan, goda eller onda, är vi beroende av varandra. Bra skrivet!
2017-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Det finns många fågelungar i livets bo, bör hanteras varsamt!

2017-12-07

  Chawa VIP
Djuplodande mycket vackra reflektioner, stundtals skört och stundtals oerhört starkt. Mycket fint om Livet och i detta är vi alla Ett!
2017-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP