Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En folksaga



De älskliga Samobovarerna
Bortom och vid sidan om
Uralbergen med sina röd
-lätt, vitblekljusa samt
Guldhårs lockiga Medborgare

Vars hårfärg man aldrig kan
räkna ut i förväg

Stod på sig i alla väder
Med snällhet gentemot
sina Grannländers olikheter
samt nyckfulla later

Därför att de inte led av
några väderspänningar

Som gick upp i huvudet
med elakartade gaser

Som förmörkade deras
sinnelag med Självmords
bombningar. Skattesmitningar
och allmänna elakheter i övrigt
som följd


Måhända är det Samobovarerna
som skall ta över mänskligheten


När övriga Folkslag utrotat
sig själva med ruttnande hat
och Likgiltighet intill den
sista slutförvaringen

Därför att de är osynliga
och bara kan ses av den
som inte lider av väderspänning!












Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-07 09:48



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig fabel du diktat!
2017-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP