Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här har jag blivit mig själv


Här har jag vandrat med
förväntans steg.
Här har jag drömt om framgång
i nattens dunkel.
Här har jag svurit eder och bett böner,
sökt tecken och ljus
och hoppats på mirakel.
Här har jag blivit mig själv.

Här har jag känt den ljuva
utomhusluften mot min hud.
Här har jag hatat mig
igenom nio års skolgång.
Här har jag älskat livets enkla gåvor,
njutit av att se
årstiderna komma och gå.
Här har jag blivit mig själv.

Här har jag vägrat karriär och status
och allting som dom sa.
Här har jag sovit gott
och drömt så vackra drömmar.
Här har jag hatat och älskat,
älskat och hatat,
kanske älskat mest trots allt.
Här har jag blivit mig själv.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 677 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-07 16:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att hitta sig själv är en stor konst få förunnat
2018-03-12

  ResenärGenomLivet VIP
Man blir varm inuti av att läsa denna fina dikt...ja, där kan man vara sig själv...
2018-02-04

  Bibbi VIP
Skriver under på mare.
2018-02-03

  mare VIP
Låter helt
underbart!
2018-02-02

  morgonstjärna VIP
Riktigt fin skogsvandring.
2018-01-10

    ej medlem längre
riktigt bra andas härlig skogsluft.
2017-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Ett fantastiskt stycke poesi, som griper tag och för tankarna till min egen hembygd i Norduppland.
2017-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark