Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror det är rätt många som känner igen sig i detta flöde och som ställt sig denna fråga - inte utan anledning ... Å andra sidan - alla andra bryr sig bara om sig, det är bara jag som ...


Den enkelriktade ''vänskapen'' ...

... visar ej
sin sanna natur
förrän det är för sent
att dra sig ur ...

När du behöver mig
så finns jag för dig
oavsett vad klockan
enligt konventionen
säger är rätt eller ej

Men en stilla undran
stundom infinner sig

- När jag någon gång
verkligen behöver dig ...

... finns du då för mig?

 

 

 

 

______________________

Tidigare publicerad här i juli 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 677 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-07 22:51



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Man måste våga lite på varann.
2017-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
En bra fråga att fundera på...
2017-12-11

  Fulbergarn
ja funderar gör man
2017-12-11

  Staffan Nilsson

Enkelriktad, ja.
Men sådan vänskap kan skapa underverk, också. Och oväntade komplikationer.
Ett tema i min improvisation Ön som växter och växer till - jag vet inte vad ...
Läs gärna Ön - https://www.poeter.se/Las+Bok?book_id=5667

Fint fångat!

2017-12-11

  Eva Langrath VIP
En känsla som känns igen , fint beskrivning av den ensidiga vänskapen
2017-12-11

    Orkiden
Visst är det så...
Att få uppleva den, vilken är omöjligt att ej gjort då...
Relationer med vänner, partner och nära o kära
Är det den tråkiga sidan av just kärlekens pris till den andre i olika sittuationer...
Glöm ej då, att andra kan upplevt att en själv är just den som bemött den andre så...
Kanske tiden ej fanns för du var upptagen i en annan sittuation ex.
Då ibland det är ej så uppenbart alltid, utan alltid den andres tolkning den föds...

2017-12-08

  Kungskobran VIP
Det konstiga är att hjälpen ofta kommer från oväntat håll
2017-12-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det brukar avsiktligt eller oavsiktligt alltid ända med vad nytta det tjänar för en själv i en vänskaplig självuppoffring,medvetet eller omedvetet av nerärvd överlevnadsinstinkt som dock ej behöver vara illasinnat menad.
2017-12-07

  Annaemi VIP
Känns igen, den knepiga känslan.
2017-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP