Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs NannaX julkalender Nissas julkort. Detta är ett av julkorten till Nissa från Timtomten. Timtomten kan du läsa om i Prima donnas tidigare texter


Brev från Timtomten till Nissa. Brev från Kolonien

Avs

Timtomten Nissesson

Grönavågvägen 3

987 65  FÄLTET, Kolonien

 

Hej Nissa och förlåt om jag mig tränger på

men känner att jag måste få dig att förstå

Jag skickar detta brev till dig med bud-geten

och hoppas på att få göra dig medveten

om min ringa existens men min brinnande trånad

som är större än någonsin månad efter månad.

Kan hända att du inte minns en tomte som mig som på loftet satt

Som jobbade och slet men drömde om dig vareviga natt

(En liten tid vi leva här

Med mycken möda och stort besvär)

När sen jag fick höra att Nisse valt dig till sin kära

jag flydde till Fältet för det orkade jag ej bära

Här har rymmande tomtar sin egen kolonilott

vi allt ifrån frön till mustdricka och glögghicka sått

 Livet är såklart litet lättare och friare nu

om än jag velat vara din friare ju

Jag önskar dig ett lyckligt, gott liv med din Nisseman

Om än jag önskar att drömmen min blevo sann

Åren går drömmen består

om du blir nyfiken på mig vet du vart jag står

Puss och kram och hjärtligt tack sen

men nu ska vi ut och bränna tomtelack igen

 

Timtomten (tomteblossar litet om kinderna) <3

 

PS Bud-geten kan du behålla till nästa indriv

       Mjölkana fint utan kiv

 

 

 

 

 

  




Bunden vers (Rim) av prima donna
Läst 498 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-09 16:33



Bookmark and Share


  aol
Underbart känner mej glädjefylld tack vännen för en fin skrift,
2018-04-13

  ULJO
Läser med full glädje
2017-12-11

  TrollTörnTrappan VIP
Som en doft timotej mitt i tomteskogen... uppfriskande gammal dröm som plötsligt kommer fram...!
2017-12-10

  Nanna X
Nissa hälsar att hon fick en smula huvudbry i luvan och kanske lite knäck i lurarna men att hon ändå ska försöka svara snarast.
2017-12-09
  > Nästa text
< Föregående

prima donna