Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten ..


ett sista andetag

 

så faller tallar över markerna. det dån är öronbedövande. jag ska överge min gud så som alla svek samlat i min kropp. det finns inget värdigt kvar. alla ord blir lerpölar under stövlarna. var hämtar du kraft. var letar du mod. var söker du stolthet. i mig krälar sorgen och samlas under huden. skadskjuten.

samlat. där ska stigen längs branten vågas. det finns inga krig att vinna. ingen stolthet att återupprätta. ingen grav att besöka.

i allt var vi. och ändå inget.

det faller stjärnor i natt älskade, ser du hur himlen rör sig. ser du hur jorden mörknar under regnet, känner du mjukheten i orden älskade. hör du skiftningarna i vinden älskade, stannar rotationen upp en stund och andas. så som jag slutar dra in luften i lungorna.

det faller tallar och stjärnor i natt.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 637 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-12-07 23:38



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
kraft
andas dina ord
ser en pil tändas samt skjutas
2017-12-11

    J. Herward
Är detta ett bidrag till 2017 års Antologi?

Kan se den där...

Kraftfull!
2017-12-11

  lodjuret/seglare VIP
'Sötebrödsdagarna' har ett slut. Då är det dags att återgå till gruvorna och möta vardagen igen.'
2017-12-08

  Salvation Pepper
Skönt, med vackert slut.
2017-12-08

    ej medlem längre
Underskönt, betagande och värkande som livet självt!
2017-12-08

  Ulf D VIP
Dunsen av skogen som faller hörs tydligt fram till "det faller stjärnor i natt" där tiden stannar upp, för en stund. Vackert!
2017-12-08

  Goraxy 89 Orion VIP
Vackert skrivet befriande ord sammanfattningsvis KATARSIS !!!
2017-12-08

  Hopplös själ
Du talar rakt in i min sorgsna själ!
Sitter här och njuter mitt i nattens stillhet.
2017-12-08

  Stay Golden
You had me at tallar
2017-12-08
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP