Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litet, för stunden, avslutande förtydligande av texterna om vänskap, relationer och förtroenden och liknande, jag plågat mina läsare med under senare tid ...


Har ingen telefonsvarare ...

... tror ej på koncept 
som ''skicka vidare''
och
lider av övertygelsen
om att verkligen finnas där
för dem
jag älskar och bryr mig om ...

Men så är jag ju också
den jag alltid varit 
och så ännu är
men också
så kommer att förbli

En något avvikande
och stundom
lite oförklarligt
svårbegriplig existens

Vilken härbärgerar
en okrossbar tro på
kärleken
livets möjligheter
och njutbarhet
vänskapen
och sist men inte minst
bland mycket, mycket annat

... att drömmar 
är de strömmar
inom oss alla var och en
vilka vi om vi så verkligen vill
var och en för sig
om än 
det tillsammans
lite enklare är att
med nära och kära
och eller med en och annan
speciellt älskad vän
med gemensam kraft och energi
se till att de 
ej blott drömmar
behöver förbli ...

... utan någonting som 
kan omvandlas till precis
det vi vill att det ska bli
och vara i våra liv ...

Förutsatt dock
att vi
prioriterar vår tid
svarar när det ringer
ej överlåter på någon annan
att skicka vidare
samt
ser till att finnas för dem
vi älskar och bryr oss om

här och nu

Inte blott bara sen
när vi tror oss om att ha
mer och bättre tid
i en  något diffust
obestämbart oviss framtid

då vi ej vet
om vi själva eller
de vi älskar och bryr oss om
ens kommer att finnas kvar

och ännu delar varandras verklighet ...

 

 

 

 

__________________________

Tidigare publicerad i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-08 01:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP