Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem fan sa paradigm?

 

 

 

 

alltfler av oss

uppvisade somatiska symptom

allergier fobier

astma

atopiska eksem

why?

 

vi blev alltmer neurotiska

depressiva och

angstiga

 

vi konsumerade kemiska substanser

för att finna balans

pfizer & orifarm

inbringade

vinsten

-

andra sökte inre harmoni

med yoga eller

tai chi

 

kanske

fann de litet mer balans i en

något regelbunden

disciplin?

 

men ingen undersökte de elementära

falska strukturerna

av självet

 

våra liv blev

inrutade imaginära kalkylblad

microsoft excel

 

de

rationella

basvetenskaperna med sin

deterministiska kosmologi slungade

ut oss

i den tomma nollgradiga

rymden

 

ensamma mot det eviga mörkret

 

som den onämnbara

ur Beckets romantrilogi uttryckte sig:

-

The tears stream down my cheeks from my unblinking eyes. What makes me weep so? There is nothing saddening here. Perhaps it is liquefied brain.”

 

tiden

-

med sin hullingförsedda

piska har

blivit vår omutliga fångvaktare

och pådrivare

 

ingen tid för passiv reflektion nu

du måste hinna

med allt

 

det är din skyldighet ditt kräk

och

pengarna ger dig frihet

pengar är Gud

förstått?

 

klockan är mycket

redan

men tiden var ändå en illusion

insåg du slut

-

akut

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-12-08 04:51

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minona
Så fint du har målat verkligheten. Underhållande text. Jag gillar den verkligen
2018-04-04

    AmandaB
Har läst den här förut och kommit tillbaka till den några gånger. Den väcker något nytt varje gång. Är existentiell och målar upp ett samhälle eller en värld, eller människan som fenomen - på ett sätt jag kan relatera till. Mycket härligt!
2018-02-22

  i af apa
En viktig teXt!! Tack.
2017-12-09

    ej medlem längre
Orden äter sig in i tankarna, knuffar runt sinnet och manar till eftertankar.
2017-12-08

  Ninananonia VIP
Berörande bra...speglar den verkliga värk ligheten...
2017-12-08

    ej medlem längre
Med skarp tunga och klar blick sätter du det absurdistiska i vår tids tillvaro och livshållning i spotlightens sken. Vem spelar egentligen huvudrollen på livets scen? Paradigm eller jakt på framtiden eller eftertänksam reflektion över livets innersta mening? Helt säkert är fler saker än tiden en illusion. Tack för det uppvaknande man får när man läser denna text!
2017-12-08

    Sefarge VIP
Manar till eftertankens
Klokhet. .. för konsumenten
I konsumtions samhället ?
Smartvasst skriftat!





2017-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP