Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till sorgehuset. En dikt om tro och saknad. Och kanske ett hopp om bättre tider.


En fiskares korta bekännelse

Mina ögon rullade som i en spelautomat. Jag går i den gnistrande kylan. Sorgefåglar och ämbete. Festen som törnade i marken. Kunde jag fly som de övriga, ruska av mig det. De höga skratten blandades med tårar. Tiden tog mig. Jag kunde inte ana den längre. Visarna på klockan hade rostat ihop. Fallskärmar i skyn där skomen var kastad, med en julhälsning. Tjära och fjädrar och iskall nubbe. När jag blev utkastad så såg jag henne bakom rutan. Hennes hjärta var fruset fastän hon log. Som en sista hälsning mellan betongen. I gatuhörnen sålde de tidningar. Blaskor som kunnat heta pest eller kolera. Törnrosa drog ner mig, och satte sista fjädern i hatten. Jag anade en framtid, men såg den inte. 




Prosa av Carl.m - Resigenten
Läst 192 gånger
Publicerad 2017-12-08 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl.m - Resigenten