Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ikväll kommer på SVT 20:00 ett tävlingsprogram. Kan en kändis bosatt i Frankrike ingå allians med en tävlande född och bosatt i Monaco? Rätt svarande vinner inte en resa till månens baksida eller planeten Merkurius, Jupiter eller Mars.


Kuggfrågor och falsarier





. Vem kom på fjärde plats i kast med kula i OS 1935?
. Vilka två språk talas i Sydamerika?
. Vem uppfann hjulet till postvagnen 1487?
. Vilket år dog belgiska Guyanas guvernör under 1900-talet?
. Var i Asien ligger staten Surinam?
. Vad gjorde Bach på sin resa helt kort i södra delarna av Norge?
. Hur kom det sig att Kapten Cook aldrig besökte Hebriderna?
. Skulle Händl ha tävlat i 'På spåret' om teven funnits redan på 1700-talet?
. Höll författaren Edward D. W. Hemingway på med en oavslutad roman då han dog på sitt gods nära havet i Georgia strax efter 'Första världskriget'?
. Hur bildades konklusionen mellan städerna nära gränsen mellan Frankrike och Ungern?




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 407 gånger
Publicerad 2017-12-09 19:51



Bookmark and Share


  ULJO
Kuggorfrågor som blir till meningslöst vetande
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP