Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Renommésnyltning

När man handlar i olika affärer

t.ex Willys,Kjell & Co; Hemköp och ICA

så tillfrågas man om man är medlem

dvs handlat där tidigare

Är man det så får man rabbla upp

sitt folkbokföringsnummer

Då får man ta del av företagets

specialpriser på vissa varor

Från början var det Konsum, KF;

som introducerade idén med rabatter

när man var medlem

I begynnelsen tänkte man då på

att arbetarnas inköp inte enbart

skulle ligga i händerna hos privata handlare

Helt enkelt ville man få till en sund konkurrens

Numera har KF mycket fjärmat sig från ursprungsidén

och har ofta högre priser än privata företag

För att komma tillbaka till resonemanget om medlemskap

och därmed förmånliga priser

så tycker jag inte illa om de rabatter man då kan få

Jag tycker bara att det låter lite krystat

att kalla kunden "medlem"

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-08 19:12



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Instämmer till fullo!
2017-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP