Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kejsaren är naken

Det kunde inrättas en ordensutmärkelse

att utdelas till svansviftande profiler

så att de blir nöjda och tillfredsställda,

men i hemlighet saknar det sitt värde

i samhällsgemenskapen som bäraren

tror att det har

Han är prydd med lånta fjädrar

och han har förvänt synen på folket

Precis om i HC Andersens saga;

Kejsarens nya kläder

Och kanske måste det vara som i sagan;

att det är ett litet oskyldigt barn

som kommer med den förlösande sanningen;

och talar om för oss att "han har ju ingenting på sig!"

Många kejsare fryser nu i sin nakenhet i dessa dagar

 




Övriga genrer (Satir) av Valter Örn VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-08 23:17



Bookmark and Share


  stefan.g
Så sant....... :) Tack för läsningen!
2017-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP