Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vandra leva ensam eller tillsammans ensam eller tillsammans med livet och döden livet vill ha mig och döden vill ta mig när livet har haft mig färdigt


att själv vara motsatsernas sams




jag vill inte denna långdragna kamp
mellan livet och döden
jag vill att de skall bli sams
jag vill helst att de skall hålla varann i handen
men antagligen behövs jag själv där
dem emellan
att det blir jag
som får ta dem
i varsin hand


och vandra mig
min livsväg fram


att själv vara motsatsernas sams
att själv vara brytpunkten
att själv vara passarnålens stickpunkt
hjulets nav
och stråla ut i ekrarnas alla strålar
låta skeendena rulla fram
bereda väg
och samtidigt vara vägen
jag förstår mig inte alls





Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-09 08:49



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag tycker du förstår dig själv utomordentligt; "att själv vara motsatsernas sams
att själv vara brytpunkten
att själv vara passarnålens stickpunkt
hjulets nav
och stråla ut i ekrarnas alla strålar
låta skeendena rulla fram
bereda väg
och samtidigt vara vägen"
Och vad skulle vi samtala med oss själva om, om vi inte hade denna motsägelsefulla och känslomässiga mångfald inom?
2017-12-09
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP