Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den 2007 - I Kolbäck.


Resande mot floden

Resande mot floden

Jag går ut, smält dropparna på kartan, himlen ser oroligt ner. Kanske det bli ett tredje världskrig, radion vill nog påstå eller varna oss. Såg förstrött i en tidning på ett kafé i Kolbäck, då jag slank in för att få andas lite.

Lars Winnerbäck i högtalarna, jag var hemma en stund,

Jag var nämligen i Kolbäck och besökte morsan.

I tidningen stod det att svenskarna är trygghets narkomaner. Detta påstående måste vara sant.

Jag mins inte vem som sa det. Själv avskyr jag denna falska känsla av trygghet. Jag skulle till och med vilja påstå, att den är ett hot mot allt vad frihet heter.

Jag är kallad till att vara en betraktare av den råa verklighet vi befinner oss i. Jag är en röst i mörkret. Två ögon som söker sin vila. Jag ser dokumentärt på allt jag gör.
Verkligheten är verklighetens motgift. Igenkännbarheten är ensamhetens goda vän. Detta att i vår tid vara människa. Människa! Jag identifierar mig, och jag vågar påstå att det är något stort.




Prosa av Carl.m - Resigenten
Läst 285 gånger
Publicerad 2017-12-09 13:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl.m - Resigenten