Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och julen har sin lyster


Över isarna med lågande sken som för att göra sig sedd
för en stjärna. Men bara ett irrbloss mot de tindrande
mirakel som i ögon svedda av dofthyacinter
och gröngransglimmande
blir ett med dess bärare.

Blickarna sjunger in helgens fröjder mellan
festkusebak, galanteri å nipperpynt.
Halmbocken står i stram givakt inför
marsipangrisarnas vällustiga långdans
på rutmönstrade bordsdukar.

Gårdagsjularnas överdåd har övergått i en
syltornas efterskörd där skinkdoften
lägrar sig mellan lutfisk, lax och
ett och annat sillyttrande, alltmedan glöggen
skvalpar runt i russinrus.

Ut glider klappgrötsrimmen och risgröten har redan
lagt sig som ett band mellan grynnorna.
Bara ett antal braspålägg ,några värmeljus,
ett par skiftande färgklängslampknippen
och julfriden börjar sippra in.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-10 19:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP