Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

del 2: tidsfördriv

jag visste att du inte ville allvar med mig
du var tydlig med det
det vi gjorde var tidsfördriv för dig
så började det för mig med

du var snuskig
men sa att sådana här saker är inget man gör med flickvänner
jag förstod dig inte då
jag förstår dig inte heller nu

det enda jag förstod (och förstår)
var att du var hämmad
kunde inte tillåta dig själv att leva ut
om du lät sig själv bindas upp i något som var på riktigt
på papper

tursamt nog var du och jag bara en fantasi
det fanns aldrig något vi
därför gick det bra för dig att gå utanför
förhållandets strama ram

det kändes aldrig som att du riktigt såg mig
alltid var du påväg någonstans
jag var bara ett pit stop
du skulle vidare sen, vidare till verkligheten

jag var inte intresserad av ditt liv
men tänkte att jag borde vara det
blandade ihop vår låtsaslek med kärlekslek
så fel det blev

jag var inte den som man var flickvän och pojkvän med
jag var fantasin, inte verkligheten
vi slutade att ses

funderat på varför jag inte dög åt dig
men insett att det var inte att duga som det handlade om
du och jag, det skulle aldrig gått
för du var lika mycket mitt tidsfördriv som jag var ditt






Prosa av sehnsucht
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-10 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sehnsucht
sehnsucht