Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Hur många hade levt om inte invandringen hade varit?


Invandrare bakom 9 av 10 skjutningar i Sverige.
Hur många hade levt om inte invandringen hade varit?
Unga män med invandrarbakgrund ligger bakom nästan alla mord och mordförsök som sker med skjutvapen. Det visar en färsk undersökning från DN. De flesta har sitt ursprung i Mellanöstern och Nordafrika. Inte en enda är finländare, trots att det är en stor invandrargrupp i Sverige.
I DN:s kartläggning ingår 53 dömda och 47 misstänkta gärningsmän i utredningar gällande skottlossning på allmän plats sedan 2013.
De flesta är födda på 90-talet och många bor hemma hos sina föräldrar. Användning av cannabis är vanligt.

Av 100 personer som kopplas till mord och mordförsök där skjutvapen använts har hela 90 stycken minst en utlandsfödd förälder, visar DN:s granskning.
En möjlig förklaring är "variationer över tid inom den del av befolkningen som har utländsk bakgrund", skriver DN.
Den stora majoriteten av männen, runt 80 procent, har sina rötter i Mellanöstern och norra Afrika. De flesta kommer från Irak, Iran, Libanon, Turkiet, Somalia och Eritrea.Latinamerikaner förekommer bara i tre av fallen, personer från Balkan i fem och finländare inte i något, påpekar DN.
Tidningen förklarar den extrema överrepresentationen med bristen på jobb, och skriver till exempel att färre än 30 procent av vuxna somalier har ett arbete.Endast 40 procent av männen kan kopplas till organiserad brottslighet där det finns pengar att tjänar DN påpekar också att mörkertalet är stort och att granskningen inte innefattar nedlagda fall med misstänkta som avförts från utredningen.

– Det är ett faktum att fenomenet gatugäng och våld uppstår i vissa områden, och de flesta som bor där har utländskt påbrå, säger sociologen Amir Rostami vid Stockholms universitet till tidningen. Linda Staaf, chef för Nationella operativa avdelningens underrättelseenhet, säger att granskningen visar på en misslyckad integration i Sverige och att det är en större samhällsfråga för flera myndigheter än hennes att hantera.

Hon menar att det skett en negativ samhällsutveckling i områden där många invandrare bor, samt att dessa områden mer och mer isoleras från det övriga svenska samhället.

Bo Grapenskog

Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 388 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-11 11:55Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och då menar vi inte bandet.
2017-12-11

  Knoparemoj
Sanningen är alltid lika sminkad
och lika politiskt vinklad. Man kan ju se
allt med förbundna ögon. Som det görs i Sverige. Jag hade förmodligen inte levt om min morfars fars far fars far hade kommit ifrån 30-åriga kriget
2017-12-11

  Larz Gustafsson VIP
Min son hade inte levt om inte hans mor invandrat hit.
2017-12-11

  Ric
inget som förvånar mig, tyvärr. vad cannabis har med saken att göra förstår jag dock inte. de allra flesta av dessa personer dricker säkert öl också, vilket isf borde vara lika relevant.
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj