Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi behöver varandra - vi som njuter av att få andra att njuta och finner tillfredsställelse i just det och så mycket mer på samma tema ... - men vi behöver också ...


Förunderligt det är ...

... att hur mycket vi än 
ger av och bjuder på oss själva
så är det för en del
inte någonsin tillräckligt ...

... vilket får oss att ge
ännu lite mer
ihopp om att få se
dem nöjda mot oss le ...

Men besvikelsen är stor
och med tiden
blir den
så mycket större
än vi någonsin
från början kunnat tro ...

... Intills en dag
vi känner och ser
att vi istället för
till dessa arma
stackare ge än mer
vi till varandra
borde söka oss
för att bryta oss loss
från de mönster
som tillåter
en del
som behöver få
och som bara tar
mer och mer och mer

men som sällan
eller aldrig
av sig själva
vare sig bjuder på
eller ger
tillbaka till oss

Vi behöver varandra
så innerligt väl
Men för att vi 
ska kunna ens se
och därmed också
få en chans till
att möta varandra
behöver vi 
samla kraft nog
för att till dessa
konceptuella existenser
som bara ber om
och ständigt kräver mer
helt och fullt 
bjuda dem farväl

Ty vi är så innerligt
mycket mer värda än så
och vi behöver bli befriade
från alla de så kallade vänner
som ej ens är intresserade
av vare sig våra behov
eller av hur vi känner

för att vi ska kunna
möta andra som
liksom oss själva 
fungerar som så
att de njuter av
själva njutningen
de förmår
bjuda på till någon annan
så som vi själva
jämväl vår egen 
njutning upplever och får

Men för att kunna 

tid
rum
och möjlighet därtill
måste vi be 
alla dem som inte
själva någonting ger
utan blott tar allt mer

... att lämna vårt livsrum
och någon annanstans gå ...

Om du känner
dåligt samvete
och får skuldkänslor
när du klargör var du står
och får känslan av 
att ha gjort någonting 
alldeles fel
mot den som du ber att sin väg gå
när du hör och ser att den 
med anklagande
och skuldbeläggande
blick och tonfall sen går ...


... bör du betänka
den insikt du bär inom dig
Insikten om att
det den får dig att känna 
när du ber den lämna dig
i sig
är en otvetydig bekräftelse
på det du läser i detta flöde
av förmedlad vädjan 
om att även jag liksom du behöver
... som kommer från djupet inom mig ...

 

 

 

 

__________________________

Publicerad här tidigare i juli 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-11 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP