Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu i redigerat skick också.


Något litet om äktenskap




Två människor träffas och diskuterar äktenskapets olika förutsättningar.de tycks vara överens ibland. I nedkortad version utväxlar de följande repliker.

Amanda.
- Som du kanske vet finns det litet olika teorier kring människor som sägs vara till sin fördel och kanske inte?
Maximilian:
- Du menar kanske morgon, middag och kväll?
Amanda:
- Mellan åtta på morgonen och tolv på dagen är jag 'morgontrött'. Mellan tolv på dagen och sex på kvällen är jag ofta pigg och på topp. Mellan arton och 22 är jag åter i mitt esse. Men mellan tjugotvå och sex på morgonen vill jag njuta min nattsömn.
Maximilian:
- Själv är jag mest vid gott humör vid sex på morgonen fram till fyra på eftermiddagen. Sedan vill jag kunna ha lugna aktiviteter fram till 22. Åtta timmars nattsömn är ett måste för mig.
Amanda:
- Vi är varandras motsatser. Men det finns nog det mesta av variation mellan människor. Samt ständiga avbrott i en tänkt och känd önskelista.
Maximilian:
- Själv vill jag nog bestämma över min egen tid. Bara att jag är litet vinglig där. Jag vill kunna bestämma själv, stora delar av tiden. Resten av tiden vill jag bli omhändertagen.
Amanda:
- Sådan är jag med. Jag vill i det stora hela bli tagen om hand. Men det skall förstås vara på mina villkor.

Samtalet stannar upp en stund där. Under tiden hörs stegen av Amanda och Maximilian avlägsna sig utom hörhåll. Det är nog för väl det också. Snart kommer ju paret som skall gifta sig, med varandra. Av gästerna syns både inbjudna och sådana som skall kunna finnas där. Som en mer eller mindre välkommen publik.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 533 gånger
Publicerad 2017-12-15 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP