Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUSSELUR

Från himmeln blå, skyddsänglar två de var
som frusit har i bara särken tunn.
Till syndens betalda nöjen spelar far.

Kantor han var flöjten gav en ynklig ton
sin svältkost den beskyllde han, flickan.
Avklädd ungdom dansade runt dopfatshon.

Pengar han fick, gåvotaskan har han.
Mången fattig syndare nu har lurats,
dansande änglar kuppan rädda kan.

© Bosse 12 december 2017.




Bunden vers (Annat versmått) av Bossepoet från Österbotten
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-12 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten