Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUMANISTKOMPOSTER

Jag mötte en pensionär på promenaden idag och frågade:

-Hur är det att vara pensionär då?
-Jo, det är fullt upp.
-Så säger alla pensionärer. Vad sysslar du med då?
-Jag försöker att förändra världen lite grann varje dag.
-Jaså. Vad gör du då?
-Mitt senaste projekt är humanistkomposter.
-Humanistkomposter? Vad är det?
-Jo jag tänker så här att det förekommer så mycket skitprat, småaktighet och ilska i bland människor just nu så jag tänkte att om man tar allt sånt som man hör så kan man lägga det i en kompost så att det bryts ner.
-Jag hänger nog inte med riktigt. Hur skall det gå till?
-Ja det är det som jag inte riktigt fått till än. Tänker att det handlar om bemötande. Om jag inte ger igen med samma mynt så kanske det ramlar ner i komposten av sig själv. Annars får man väl fråga om den som sprider sånt här har nåt emot att jag lägger det i humanistkomposten. Jag får fundera vidare på det här. Sen tänker jag att om någon bestämmer sig för att sköta om en humanistkompost så kanske han eller hon hittar på egna lösningar kring det här.
-Men vad händer sen då när det som lagts i komposten brutits ner?
-Jomen här kommer det fina. Det finns massor av ömhetstörstande rosor som behöver omsorg. De kan rota sig bra i sådan kompostjord.
-Hur får man tag på en sån där humanistkompost?
-Ja än så länge får du nog bygga en sån själv men jag har en kompis som kanske kommer att fixa till en presentförpackning som man kan ge bort.
-OK. Hör du av dig om det?
-Ja självklart. Ha en bra dag.
-Detsamma.

-Jo jag glömde fråga en sak.
-Shot!!!
-Om man häver ur sig dumheter själv och ångrar sig. Kan man lägga sånt i komposten också?
-Självklart. Komposten mår bara bra om man lägger i dom egna dumheterna.




Prosa av Lennart Arvidsson
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-12 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Arvidsson
Lennart Arvidsson