Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kryptiskt? Inte så speciellt egentligen ... Blir lite lättare att ta till sig i sitt rätta sammanhang när jag en dag kan sammanställa helheten fullt ut ...


Sublimentär vittnesbörd ...

... ifrån den
som verkligen
av den aktuella situationen
är den som är berörd

blir när det kommer till
avslut
den som oftast är den
som ej ens blir hörd ...

Lite som historien om
de tre pojkarna som
blir kallade till 
rektorsexpeditionen
Där rektorn frågar
den första pojken

- Nå, min vän
vad är det som gör att du är här?

Pojken svarar
- Jag har kastat sten i en vattenpöl

Rektorn ställer samma fråga
till den andra pojken
som svarar
- Jag har också kastat sten i en vattenpöl

Rektorn är tyst en liten stund
innan han slutligen ställer samma fråga
till den tredje pojken
som då svarar
- Det är jag som är Sten ...

Men i verkliga livet
nöjer sig de som har att
värdera och bedöma
för att kunna domslut utdöma
med att fråga ut endast två 
utav tre möjliga
om de två första förmedlar
samma vittnesbörd
för att de ska anse sig ha
tillräckligt underlag
för domslut
och låta den tredje bli lagförd ...
... utan att den ens blir hörd ...

Något som mig gör
av rätt förståeliga skäl
minst sagt
rätt illa berörd ...

 

 

 

 

 

__________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-12 23:12



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Upplevelsen är som en tårta som står på ett bord där alla sitter och beskådar tårtan från varsitt håll, ingen kan få samma tårtbit eller ens en likadan alla får sin del av tårtan sin del av helheten därför är allt som sker omkring tårtan så tillvida inget som tårtan kan dela förutom sig själv
2017-12-16

  Kungskobran VIP
Domarens lag.
Ställt utan allt rimligt tvivel.
Hellre fria än fälla
Hellre tio skyldiga fria
än en oskyldigt dömd
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP