Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

7 dagar till 21 december

 

Midvinter dygnet

då mörkret stannas

inte kan bli svartare

dygnet då tvekan måste vika

för tiden

vika för det skrämda blyga ljuset

som ska växa med

hoppet om ett

GOTT NYTT ÅR

 

 




Fri vers av Ingrid Trolle
Läst 630 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-12-13 10:32



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
En underbar dikt, självlysande!

Få, mycket få poeter äger kraft och förmåga att med sitt inre ljus tända Lucia, Fyrbåken, räddningen för seglare på tidens kolsvasrta osean.

Få Poeter klarar detta styrkeprov, Du, Ingrid Trolle är en av ytterst få!
B E U N D R A N!!! Bokmärkning är självklar!!!
2017-12-21

  aol
Tack vännen för din fina och så djupt berörande dikt,
2017-12-19

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om det annalkande midvinterdygnet, då det kompakta mörkret stoppas av det blyga, återvändande ljuset
och växer, med hoppet om ett
GOTT NYTT ÅR!

Tack, detsamma vännen!
2017-12-13

  walborg
Går knappt att föreställa hur det var förr i tiden innan vi fick elektricitet!!!
2017-12-13

    Sefarge VIP
Tänk vad våra anfäder
Höll reda på o dyrkade
Detta datum då det
Vände!
Tack!
:)
2017-12-13

  ULJO
Ljuset du tänt må brinna för världsfreden
2017-12-13

  Valter Örn VIP
Tack för att du tänder hoppets ljus !
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle