Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi bodde omodernt, Vedspis, kakelugnar och utedass, därför en hade vi en potta inne på natten.. Min storebror fick alltid höra detta när det var dags för luciafirande.


Stjärngossen!

Idag var det ett kort besök.
Solen bara tittade fram och sa hej.

-12 grader det biter i näsa och kind.
Men jag bakat bullar, så nu blir jag trind.

Lucia idag med fina sånger,
jag njuter av dessa flera gånger.

Jag var lucia när jag var sju år.
Mamma hade fixat ett krona med pappersljus.

Storebror fick stjärngossestrut så grann.
Sjunga kunde han minsann.

För pappa vi då skulle lussa, på kaffe och bulla få bjussa.
Det mesta gick bra men det blev en malör när stjärngossen ej såg sig för.

Han tog ett steg bakåt och klev rakt i pottan.
Det enda han sa, kommer inte att vara stjärngosse mer.

Vi övriga skrattade gott åt denna malör.
Kan bara vara en gång i livet man detta gör.




Fri vers av Ezmeralda VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-13 13:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Lussefirande som väcker barndomsminne!
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP