Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucia 2017

Vinternattens mörktunga makt
Skingras av ljusets drottning
Undantränger de ondas pakt
Av kommande frid ger en aning

De levande ljusbringaren ser
Med följe skrida från gård till gård
Upplysande värme hon ger
Efterlämnande hoppet till vård

Var hälsade människobarn
Möt Lucia och tärnor på tysta fjät
Av ljuset som gives som garn
Väv samman gemenskapens nät

Se julens budskap skall gälla
Frälsarens ankomst hon lova
Friden och lugnet framställa
I trygghet barnet kan sova




Bunden vers (Rim) av Per Drysén
Läst 418 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-13 15:43



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Stämningsfullt o rofyllt om ljusets bärare.
2017-12-13

    ej medlem längre
Mycket vacker text!
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Per Drysén
Per Drysén