Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar inför det nya året...


Att vända blad

Vackertystnaden
vill lära mig att se.
Jag följer stillhetsstigen,
iskristaller i mjuka täcken
bäddar in decembertankar.

Jag ser de vackra sagorna,
någon har vandrat här
siluetter längs plogfårorna,
i vinterängens skönhet
bor blåa pärlor.

Ur mättad aftonton
sluts decemberögon.
Att vända blad
är att lyssna till den tysta sagan,
är att måla med mjuka penslar.

Varma stämmor sjunger godhet
och aftonhimlar skimrar.
Jag vill linda dina löften
runt mina frusna axlar.
och
jag vill kunna tro.


COPYRIGHT text och bild/ÄNGLAÖGON




Fri vers av Änglaögon
Läst 726 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-13 19:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert. Faller särskilt för:
"i vinterängens skönhet
bor blåa pärlor. "

Hoppfulla ord i hela texten.
2017-12-27

  Maiah VIP
Mycket vacker text
2017-12-17

  Bo Himmelsbåge
Vacker o poetisk text, som tränger under ytan... får något djupt, vackert och gåtfullt att att nå fram genom skuggorna
och nå ljuset och godheten...
när vi sakta vänder blad...

Mycket fint!
Tack!
2017-12-14

  Lena Själsöga Keijser
du rör vid oändlighetens mening
det vackra vitas penseldrag

insikt
med skimmerstämmas djup
2017-12-14

    ej medlem längre
Underbart vackert..
2017-12-14

  Marita Ohlquist VIP
En lysande text i vintermörkret!
2017-12-13

    ej medlem längre
Vilka underbara poetiska slingor din vackra dikt nynnar av.
2017-12-13

  ULJO
Fin text. Du ska veta att tron och hoppet är det sista som överger oss människor. Så länge vi saknar den är det dags att släcka ljuset.
2017-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon