Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Behovsframkallande.

Mannen kom ner från berget i de tomma dagarna mellan nu och då. Hindrades från att prata av snö, vidrigt var livet. Han hade aldrig i sitt korta leverne sett världen så förändrar som den dagen.

Tänkte stilla att man kanske borde försöka sig på Julkortsmålande konstnärsutövning.
Denna idé kanske förändrar världens inställning. Julen var en säker produkt.

Ingenstans under den långa vägen ned till dalen sågs annat än behovslösa snödrivor. Det var lust som saknades.
Fyllde man fickan med snö så blev byxa och kjortel våt i kontakt med värme. Lukten av våt vadmal var inte tilltalande, luktade urin.

© Bosse 14 december 2017.




Prosa (100-ordare) av Bossepoet från Österbotten
Läst 240 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-14 04:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten