Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
såsom julhälsning givetvis till raraste nissan i Nannas kalender


Spöklig Sonett ifrån Hädanfarne Nisse 3

 

 

Ovissa Nissa, ur frostbitet skägg

 

får du min blå bild med glöggvarm skrift röd

 

fast som ni vet jag är ju redan död.

 

Lägg på din bädd eller häng på fars vägg!?!

 

 

Hörde nyss från Nissa 4, min fru 

 

hur du sänt undran ur hjärtat smått tärt...

 

Tick-tackar också för nejlikan kärt :

 

pryder min grav, ja, jag iakttar nu

 

 

 

Skojiga minnen från verkstans beting

 

fick vi oss blossande, trogna vårt slit

 

Trähyvlar alltjämt i mellantillstånd...

 

 

...väntar att födas till ny kropp på månd-

 

ag morgon när mörkast nätter tatt slut.

 

Då högsta klocktorn drar upp nästa ring!?!

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-14 15:12



Bookmark and Share


  Nanna X
Spöklika men vackra ord från Nisse! Nissa ska sova på svaret...
2017-12-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP