Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stickor

 

 


pupillen vidgar sig i bergets inre
pupillen ett vattenöga i turkosa toner
runt ögats öppnade ellips är tecken ritade med krita

 


där på heden står stenar ställda
ellips
öga
mandelöga
doftar syner in i dimman

 

ögon hör varandra

genom


hed
bergsinre


själen dyker in i turkosa toner
stiger upp
där i stenkretsen


en av de höga stenarna bär henne
hon landar
insvept i dimma


parallella drömmar

en verklighet


skådar
in
i sjön med regnbågstoner

svanar
sköljer vingar i
lyfter med lätta vingslag


sjön
nuddar
trädens
mjuka andning


aldrig mötta
du kom nedför trappan
omfamnade mig
med dina ögon
höll du mig
kvar
jag kunde inte fly

 

skärvor ligger utspridda
krukorna
lerkrukorna med de vackra mönstren
slogs ned av kvinnohandens smärta

 

en skärva håller kvinnan
tätt tryckt till bröstet
röd lera med turkos intarsia


hon andas in havet
däri alla hennes drömmar drunknade


bordet smeker hon
med valna knotfingrar


dofter
av möten stiger upp
pepparkaksleenden


bord vackra bord
aldrig gav du mig stickor


hon stiger in i elden
den huset gav
dansar med sprakhovet
allt är ett stigande moln

 

huset
en böljande himlarocka
följer ljusvägar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-14 18:23



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Läser och njuter läser som ett minne ett vackert sådant
2017-12-14

  Peter Olausson VIP
I den öppnade pupillens brunn svallar havets vågor mot svarta stränder, vandrar skuggorna runt eldarna, finns kvinnan som dansar lågornas dans. Stickor finns där, i djupet av brunnarna, nära möjligheterna. Du ger mig ordens nycklar till andra världar inne i varandras gemensamt delade inre. Tack.
2017-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser