Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


POJKEN LÖGNEN OCH SANNINGEN

 

sanning finns inte mer den har skurits sönder i det lilla barnhjärtat... hur ska han veta vad som finns att göra eller vem som vill lyssna på honom... han är fyra år och vet redan hur han ska svara, vem han ska svara, och vad han ska svara vem...

från ovan trycks han ned med kraft från myndigheter, rättsväsendet och socialtjänsten... det är inte möjligt att starta ett uppror för en svensk pojke med svenska föräldrar om hans rättvisa ska gå att pröva... han är inte utvisningshotad eller ett barn som inte får stanna... han är ett barn på fyra som inte någon kan tänka sig att han lever det liv som han gör...

när hans riktiga beskyddare försöker stå upp för det han inte ska behöva genomgå blir inte heller de trodda... han kan inte själv föra sin talan så polis, socialtjänst och myndigheter tar det som om att det inte finns mer än en sanning och det är den lögn om vilka som har rätten att äga den... tolkningsföreträdet äger idéen om att kvinnor har kvinnofrid per automatik och män är förövare...

det är hans pappa de talar om...

pojkens sanning är vad de gör till lögn det betyder att bli trodd är det rationella och då spelar det inte någon roll hur... kanske kan han också ljuga så han blir trodd så som de andra... han lär sig successivt att rationalisera sanningen och omforma den till en lögn därför att när han kom med sanningen lyssnade ingen... verkligen ingen lyssnade på honom och hans verkliga beskyddare...

därför slutar han att tro på det som är sanning och griper efter halmstrån för att inte mista det lögnen sagt honom om hans far... han måste göra det för annars lär han sig aldrig vad det är de vill höra... försiktigt trevar han efter vad som får dem att tro på honom om än det är en lögn...

han läser av dem noga tar några ord i taget lyssnar sedan efter när de tar andan... han känner när de börjat att lyssna och då vet han att han gjort rätt... för den sanning han försökte nå fram med fick ingen att lyssna... och nu är hans pappa död...då måste sanningen vara mycket farlig för en fyra årig pojke i ett land som Sverige...

 




Prosa (Kortnovell) av Solstrale VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-14 18:59



Bookmark and Share


  ULJO
Ett berörande och vanligt öder du målar upp. Berörs djupt av din text. Mycket bra men smärtsam att läsa
2017-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP