Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14:e december

Spår, de sätter vi där vi bor.
De börjar dagen
tills cirkeln är för liten.

Livet har inga dubbar, broddar, halkskydd.

Det är dubbfritt året om, men
envar sin egen
hake
krok

ek
lönn
att sitta under

när bladen täcker himlen
och öppnar knotiga streck för
himladjuren

en cirkus

från Lejonbergets fot till
mannekängande kvarter

jag ser en stjärna som faller,
ur geminiderna. Måhända är det Faëthon
som gör sin vådliga färd igen.

Branden här uteblir

röda julstjärnor i färre fönster.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ulf D VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-14 21:07



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
glasklar
insikt
eller må hända isklar insikt

halten av sannhet
fyller bägaren
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP