Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att läsa kod II





Vad säger skrifterna om tolerans mot oliktänkande?




Surah 47:4

När I möten dem, som äro otrogna, så halshuggen dem tills I anställt ett blodbad bland dem! (översättning: K. V. Zetterstéen år 1917)

(I originaltexten i surah 47:4 förekommer inget om att detta enbart gäller under strid, vilket felaktigt har lagts till i flera översättningar. Zetterstéens översättning är korrekt.)

Texten är våldsuppviglande.




Övriga genrer av Källkoden
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-15 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Källkoden