Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avtryck

 

Någon går

längs mina stigar

 

avtryck av fötter

i den blöta snön

 

barfota,

mitt i vintern

 

djupa spår

i det blankt vita

 

fast avtrycken är små

som efter ett barn

 

och jag undrar

vem vandraren är

 

här, i hemskogen,

där allt är känt.

 

 

Stannar, mäter avtrycket

med min hand

 

känner värmen stiga

in i mig

 

som vore jag ett hem

för den som gått här

 

 

Ditt namn, jag vet

att jag känt ditt namn

 

 

Nu finns du

längs mina stigar

 

och jag fortsätter

att gå mot mörkret

 

för att leta

efter ögonljusen




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-15 08:46



Bookmark and Share


  Änglaögon
Tankeväckande och lite mystisk...
2017-12-15

  Nils-Robert
En så fin dikt om spår i tankar uttryckt i spår i snö. Gillar särskilt de två sista verserna som ger dikten dess kraft och styrka.
2017-12-15

  Lena Själsöga Keijser
detta är djupens vackra djup
det spröda i det vilket är stort
starkt
det är igenkännandet
vilket manar in i sannhet

tecknat med din så sällsamt vackra stämma
2017-12-15

  Minkki VIP
"som vore jag ett hem
för den som gått här"
öppnar världar av tankar,

också vilket mod det kräver att gå mot mörkret berör i en tid som tror på enkla, snabba lösningar
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP